Halák odchytal proti Minnesote len tretinu, zranil si dolnú časť tela

02.04.2013 Celý región

St. Louis (TASR) - Hokejový brankár St. Louis Blues Jaroslav Halák utrpel v stretnutí NHL proti Minnesote Wild (4:1) zranenie dolnej časti tela.
Slovenský gólman odchytal len úvodnú tretinu a zatiaľ nie je isté, ako dlho bude mimo hry. 
Necelú minútu pred koncom prvej tretiny sa Halák natiahol za strelou domáceho Jareda Spurgeona. Gumený projektil sa odrazil od zadného mantinelu, ale Halák zostal ležať na zemi, pričom po chvíli hru arbitri prerušili. 
St. Louis napokon pretrhli sériu troch prehier aj vďaka brankáriovi Brianovi Elliottovi, ktorý vystriedal Haláka a zastavil 19 striel Wild. Elliott nastúpil za Blues prvýkrát od 5. marca, keďže doteraz pomáhal na farme v Peorii v AHL. "Nešťastné zranenie. Vyzerá to, že nejaký čas nám bude Halák chýbať, ale musíme počkať ako sa situácia vyvinie v najbližších dňoch," povedal tréner St. Louis Ken Hitchcock. 
Hitchcock súčasne dodal, že späť z farmy povolá Jake Allena, ktorý bude kryť chrbát Elliottovi. Halák v tejto skrátenej základnej časti NHL má na konte šesť výhier, päť prehier a jednu remízu. Súčasne má priemer 2,14 inkasovaných gólov na zápas a 89,9% úspešnosť zákrokov.
 

Vyberte región